Скенер за лични карти Regula 72X3

Скенер за лични карти Regula 72X3

Функционалност
Скенира и обработува слики
 Поддржани формати на документи:
  ID-1
  Други документи со максимален размер 87×56 mm
-Автоматска проверка за присуство на документ во зоната за скенирање;
-Автоматски скенира документ по неговото отворање;
-Го елиминира одблесокот на ламинат и холограми во бела и инфрацрвена светлина;
-Автоматски го избира интензитетот на UV светлината во зависност од типот на документот;
-Автоматски ги наоѓа и ги сече сликите во документот.
-Ја открива MRZ зоната и идентификација на податоците;
-Идентификува и чита 1D и 2D бар-кодови;
-Automatic recognition of a document type
-Автоматски го препознава типот на документот;
-OCR на видливата зона;
-Чита информација од RFID чип;
-Анализа и споредба на текстуални податоци;
-Автоматско читање и проверка на автентичноста на документите.

Операции
1.Личната карта влегува внатре во скенерот.
2.Сликите се снимаат во различни режими на осветлување. Истовремено се читаат податоците од RFID таговите.
3.Regula Document Reader SDK ги обработува податоците.
4.Резултатите од верификацијата се достапни за следна употреба.
5.По завршување на скенирањето, картичката автоматски излегува од скенерот.

Дополнителни функции
-USB порт за поврзување со други уреди;
-Програмабилни индикатори за статусот на уредот:
-звучен сигнал

Уредот се испорачува во комплет со:
-Regula Document Reader SDK
-USB кабел за поврзување на скенерот со компјутер

Линк


Партнери

Адреса

Адреса Рема компјутери
Адреса ул. Коста Новаковиќ, бр.8.
Адреса 1000 Скопје - Македонија

Контакт

Телефон +389 2 55 11 305
Телефон +389 2 55 11 306
Факс +389 2 3 118 159 Локал 110
Email info@rema.com.mk

Следете не

facebook vimeo linkedin